Η ιστορία μας

Layer-31-copy.png

Η περιοχή των Σερρών, αποτελούσε από τα αρχαία χρόνια ένα κομβικό σημείο οικονομικών και στρατηγικών προσανατολισμών μεγάλης σημασίας. Ο πλούσιος και ιδιαίτερα παραγωγικός και προσοδοφόρος κάμπος και η βατότητα των βουνών της, αναδεικνύουν για αιώνες την ποιότητα της παραγωγής που προσφέρει.
Η πόλη είναι γνωστή από την αρχαιότητα με διάφορες ονομασίες πολύ κοντινές στην σημερινή, αποδεικνύοντας ότι η ονομασία της μεταβιβάστηκε μέχρι σήμερα με ελάχιστες σχετικά παραφθορές.
Το αρχαιότερο επιγραφικό μνημείο που διασώζει τη γραφή «Σιρραίων πόλις» είναι ρωμαϊκής εποχής και βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών.
Η οικογένεια Γρηγοριάδη είναι στενά συνδεδεμένη με την παράδοση, καθώς και με την παραγωγή ελαιόλαδου από πάππου προς πάππου. Καλλιεργεί ελιές για πάνω από δύο γενιές και είναι μια διαδικασία που πρωταγωνιστεί στη ζωή της καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Ανάλογα με την εποχή πραγματοποιείται και η ανάλογη εργασία, από το κλάδεμα της ελιάς μέχρι και την συγκομιδή της, με σκληρή δουλειά φροντίζει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό για να έχει ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό ποιοτικά ελαιόλαδο δικής της παραγωγής. Ο ζήλος και το μεράκι που τρέφει η οικογένεια για την παραγωγή του Ελαιόλαδου SIRREON, πηγάζει από την αγάπη που έχει για την κληρονομιά των προγόνων της, την παράδοση και φυσικά τον τόπο που φιλοξενεί στα σπλάχνα του την παραγωγή τους!
Οι ελαιώνες Γρηγοριάδη αποτελούνται από ιδιόκτητους βιολογικούς ελαιώνες 35 στρεμμάτων, που χρονολογούνται από το 1980 και στα κτήματα τους υπάρχουν ελαιόδεντρα άνω των 40 ετών.
Σ’ ένα μικρό ορεινό χωριό, στο Χαροπό Σερρών, το όποιο βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Νομού Σερρών και είναι χτισμένο στη νότια πλευρά του όρους Λαϊλιά και δυτικά του όρους Μενοικίου, ξεκίνησε για πρώτη φορά η φύτευση των ελιόδεντρων μας με σεβασμό και αγάπη για τα υλικά που απλόχερα προσφέρει η φύση και η Σερραίική Γη.
Με κλίμα ξηρό και υγιεινό, το οποίο είναι πασίγνωστο ότι στα παλαιότερα χρόνια αποτελούσε τόπος παραθέρισης, φιλοξενίας και ανάρρωσης για ανθρώπους με πνευμονικά προβλήματα, θελήσαμε να ξεκινήσουμε το Όραμα μας…
Ένας ευλογημένος τόπος κατάλληλος να φιλοξενήσει τους βιολογικούς ελαιώνες της SIRREON OLIVE FARMS!

Πιστοποιήσεις

GMCert
IQCert
elΕλληνικά