Φλωμάρια με λουκάνικο, τοματίνια και μανούρι
Χρόνος προετοιμασίας
- 8 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 9-10 λεπτά
- Για 2 άτομα
Υλικά
- 250 γραμμάρια φλωμάρια
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο Sirreon
- 1 χωριάτικο λουκάνικο
- ½ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 200 γραμμάρια τοματίνια κομμένα στην μέση
- 180 γραμμάρια μανούρι σπασμένο με τα χέρια σας
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα φλωμάρια για 5-6 λεπτά μέχρι να είναι al dente. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χωριάτικο λουκάνικο σε διαγώνιες φέτες, και το κρεμμύδι σε φέτες. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο Sirreon. Σοτάρετε το χωριάτικο λουκάνικο μέχρι να βγάλει τα λιπαρά του και να πάρει καλό χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε τα φλωμάρια μαζί με τα τοματίνια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά. Πασπαλίζετε με το μανούρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά πιάτα περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο Sirreon από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.