Υλικά

900 γρ. καρότα 
6 φλ. τσ. ζωμό λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα σε φετάκια (το λευκό τμήμα)
3 σκ.σκόρδο σε φετάκια
1/3 φλ.τσ. σέλερυ σε φετάκια
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
μισό πορτοκάλι, το χυμό
2 κ.σ. χυμό λάιμ
3 κ.σ. ελαιόλαδο Sirreon
2 κ.σ. κολοκυθόσπορο ελαφρά καβουρδισμένο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο Sirreon και βάζουμε κρεμμύδι, πράσο, σέλερυ, σκόρδο και τζίντζερ. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν περ. 8'. Προσθέτουμε 1/2 κ.γ. αλάτι, τα καρότα σε φετάκια, τον ζωμό, το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε τη σούπα να βράσει ξεσκέπαστη περίπου 20΄-25'. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την περνάμε από μπλέντερ, λίγη λίγη. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με λίγο κολοκυθόσπορο από πάνω.