Χρόνος προετοιμασίας

  • 10 λεπτά
  • Για 2 άτομα

Υλικά

  • 4 ώριμες τομάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 3-4 λαδοπαξίμαδα ή παξιμάδια χοντροσπασμένα
  • 2 κουταλιές κρίταμο τουρσί
  • 120 γραμμάρια φέτα σπασμένη με τα χέρια σας
  • 10 ελιές Καλαμών
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο Sirreon
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις τομάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι, τις κόβετε σε 3 χοντρές λωρίδες και μετά κάθετα σε 4 κομμάτια την κάθε λωρίδα και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες και το αγγουράκι στην μέση λωρίδες κατά μήκος και μετά σε μικρές φέτες και τα τοποθετείτε και αυτά στο μπολ με την τομάτα. Προσθέτετε τα παξιμάδια, την φέτα, τις ελιές Καλαμών, το κρίταμο τουρσί, το ελαιόλαδο Sirreon, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα την χωριάτικη σαλάτα και περιχύνετε από πάνω με άλλο λίγο ελαιόλαδο Sirreon.